Arduino Nedir, Ne İşe Yarar?

Abone Ol 

Arduino nedir sorusuna en iyi cevabı herhalde üreticilerinden dinlemek en doğrusu olurdu, bakalım arduino üreticileri arduino nedir, arduino ne işe yarar sorusuna ne yanıt veriyor. Arduino kendi sitesinde bu soruya şu şekilde cevap vermiş;

“Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayanan açık kaynaklı bir elektronik platformdur.” Arduino kartları bir motoru çalıştırabilir, bir led’i yakabilir, Karttaki mikro denetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapacağını söyleyebilirsiniz.” şeklinde yorumlamış.

Arduino günlük hayatımızdaki eşyalardan tutun karmaşık bilimsel enstrümanlara kadar binlerce projede yer almıştır. Tüm Arduino kartları tamamen açık kaynak kodludur ve kullanıcıları bağımsız olarak inşa etmelerini ve nihayetinde kendi ihtiyaçlarına uyarlamalarını sağlar.

Basit ve erişilebilir kullanıcı deneyimi sayesinde Arduino binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmıştır. Arduino yazılımı yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak ileri düzey kullanıcılar için yeterince esnektir. Mac, Windows ve Linux üzerinde çalışabilir durumdadır.

Arduino kartların tercih edilmesinin etkili sebeplerinden birisi ise diğer kartlara göre nispeten daha ucuz olmasıdır. Arduino genelde öğrenciler tarafından popülerliği oldukça üst seviyede tutulan bir mikro denetleyicidir. Arduino nedir sorusuna verdiğimiz cevaplar dediklerimizle bile az kalabilir, Arduino ile hayal gücünüze bağlı olarak bir çok projeyi hayata geçirmeniz mümkün.

İçindekiler

Arduino uno nedir?

Arduino Uno, ATmega328P tabanlı bir mikro denetleyici kartıdır. 14 dijital giriş / çıkış pini (bunlardan 6’sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 6 analog girişi, 16 MHz seramik rezonatörü (CSTCE16M0V53-R0), bir USB bağlantısı, bir güç girişi, bir ICSP ve bir sıfırlama yani düğmesi vardır.

Arduino mega nedir?

Arduino Mega 2560 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. ATmega2560. 54 dijital giriş / çıkış pini (15 tanesi PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 16 analog giriş, 4 UART (donanım seri bağlantı noktası), 16 MHz kristal osilatör, USB bağlantısı, güç girişi, ICSP ve bir sıfırlama düğmesi vardır.

Arduino due nedir?

Arduino Due, 32-bit ARM çekirdekli mikro denetleyiciye dayanan ilk Arduino kartıdır. 54 dijital giriş / çıkış pini, 12 analog giriş ile güçlü büyük ölçekli Arduino projeleri için mükemmel bir karttır.

Arduino leonardo nedir?

Arduino Leonardo ATmega32u4 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. 20 dijital giriş / çıkış pini (bunlardan 7’si PWM çıkışı ve 12’si analog giriş olarak kullanılabilir), 16 MHz kristal osilatör, mikro USB bağlantısı, güç girişi, ICSP ve sıfırlama düğmesi vardır.

Arduino nano nedir?

Arduino Nano ATMega328 (dayalı, küçük, tam ve breadboard dostu kartıdır. Arduino Nano 3. x). Arduino Duemilanove ile hemen hemen aynı işlevselliğe sahiptir , ancak farklı olarak DC güç jakı bulunmamaktadır ve bunun yerine standart bir Mini-B USB kablosuyla çalışır.

Arduino micro nedir?

Arduino Micro Adafruit ile birlikte geliştirilen ATmega32u4 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. 20 dijital giriş / çıkış pini (bunlardan 7’si PWM çıkışı ve 12’si analog giriş olarak kullanılabilir), 16 MHz kristal osilatör, mikro USB bağlantısı, ICSP ve sıfırlama düğmesi vardır.

Arduino esplora nedir?

Arduino Esplora bir mikro adlandırılan küçük bir bilgisayar ve giriş ve çıkışları bir dizi olan bir cihazdır. Girişler için bir kumanda kolu, dört düğme, bir ışık sensörü, bir kaydırıcı, bir mikrofon, bir sıcaklık sensörü ve bir ivmeölçer vardır. Çıkışlar için bir zil ve üç renkli LED vardır.

Arduino yun mini nedir?

Arduino Yun Mini, ATmega 32u4 MCU ve 400 MHz’e kadar çalışan QCA MIPS 24K SoC CPU ile geliştirilmiş bir breadboard PCB’dir. Qualcomm Atheros CPU, Linino adlı OpenWRT tabanlı bir Linux dağıtımını destekler. Kartta dahili WiFi (150 Mbps 1×1 2,4 GHz’e kadar IEEE 802.11b / g / n işlemleri) 20 dijital giriş / çıkış pini (bunlardan 7’si PWM çıkışı ve 12’si analog giriş olarak kullanılabilir.) 16 MHz kristal osilatör, bir mikro USB konektörü, bir ICSP ve iki adet sıfırlama düğmesi bulunmaktadır.

Arduino mini nedir?

Arduino Mini, başlangıçta breadboard’larda ve alanın çok önemli olduğu yerlerde kullanılmak üzere tasarlanan ATmega328P’ye dayanan küçük bir mikrodenetleyici kartıdır .

Arduino MKR1000 nedir?

Arduino MKR1000, Zero ve Wi-Fi Shield’in işlevselliğini birleştiren güçlü bir karttır.

Arduino Pro mini nedir?

Arduino Pro ATMega328 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. 14 dijital giriş / çıkış pini (bunlardan 6’sı PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 6 analog girişi, bir yerleşik rezonatör, sıfırlama düğmesi ve pim başlıklarının montajı için deliklere sahiptir. Arduino Pro Mini SparkFun Electronics tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir.

Arduino mega adk nedir?

Arduino MEGA ADK ATmega2560 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. MAX3421e IC’ye dayanan Android tabanlı telefonlara bağlanmak için bir USB ana bilgisayar arayüzüne sahiptir.

Arduino ethernet nedir?

Arduino Ethernet ATMega328 dayalı bir mikroişlemci kartıdır. 14 dijital giriş / çıkış pini, 6 analog giriş, 16 MHz kristal osilatör, RJ45 bağlantısı, güç girişi, ICSP ve sıfırlama düğmesi vardır.

LilyPad arduino nedir?

LilyPad Arduino Ana Kartı, ATmega168V (ATmega168’in düşük güçlü versiyonu) veya ATmega328V’ye dayanmaktadır. LilyPad Arduino, Leah Buechley ve SparkFun Electronics tarafından tasarlandı ve geliştirildi. LilyPad Arduino kartına 5.5V’dan fazla güç verirseniz kartı yakabilirsiniz.

Arduino zero nedir?

Arduino Zero, UNO tarafından kurulan platformun basit ve güçlü bir 32 bit uzantısıdır. Bu anakart, akıllı IoT cihazları, giyilebilir teknoloji, yüksek teknoloji otomasyonu, çılgın robotik ve çok daha fazlasındaki yenilikçi projeler için bir platform sağlamayı amaçlamaktadır.

Arduino uno ile neler yapılabilir?

Arduino uno ile hemen hemen bir çok proje gerçekleştirebilirsiniz. Arduino uno piyasadaki en popüler karttır. Arduino uno projeleriniz için yeterli olmazsa diğer arduino modellerine başvurabilirsiniz.

Arduino ne işe yarar?

Arduino ne işe yarar sorusuna cevap verecek olursak, herhalde en doğru cevap şu şekilde olurdu “Arduino programlanabilir bir elektronik kart” yani demem o ki, doğru şekilde kullanıldıktan sonra, robotik el yapımı, 3D yazıcı ve daha bir çok devasal projelerde arduino yer aldı, arduino’nun ne işe yaradığı sizin yapacaklarınız ile belirlenir, arduino nedir, ne işe yarar sorusuna böyle bir cevap versek yanlış olmaz.

Kısaca arduino nedir?

“Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayanan açık kaynaklı bir elektronik platformdur.”

Arduino kaç volt ile çalışır?

En çok sorulan sorulardan birisi ise arduino kaç volt ile çalışır, arduino usb kısmından 5V ile çalışabilir bununla birlikte arduino power (güç) jakından 7-12V bir adaptör ile de çalıştırılabilir.

Arduino hakkında

Arduino resmi internet sitesinde tarihini şu şekilde açıklamakta;

Arduino dünyanın önde gelen açık kaynaklı donanım ve yazılım ekosistemidir. Şirket, neredeyse herkesin teknoloji ile üretici olmasını sağlayan bir dizi yazılım aracı, donanım platformu ve dokümantasyon sunmaktadır.

Arduino, IoT ürün geliştirme için popüler bir araçtır ve STEM / STEAM eğitimi için en başarılı araçlardan biridir. Dünya genelinde yüz binlerce tasarımcı, mühendis, öğrenci, geliştirici ve yapımcı Arduino’yu müzikler, oyunlar, oyuncaklar, akıllı evler, tarım, otonom araçlar ve daha pek çok alanda yenilikler yapmak için kullanıyor.

Başlangıçta Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe, Gianluca Martino ve David Mellis tarafından Ivrea’nın Etkileşim Tasarım Enstitüsü’nde 2000’li yılların başında bir araştırma projesi olarak başladı. Casey Reas ve Ben Fry tarafından geliştirilen görsel sanatların bağlamı ve Hernando Barragan’ın Kablolama kurulu hakkında bir tez projesi.

İlk Arduino kartı, elektronik veya mikrodenetleyici programlamada daha önce deneyimi olmayan tasarım öğrencilerinin fiziksel dünyayı dijital dünyaya bağlayan çalışma prototipleri oluşturmalarına yardımcı olmak için 2005 yılında tanıtıldı. O zamandan beri mühendisler ve hatta büyük şirketler tarafından kullanılan en popüler elektronik prototipleme aracı haline geldi.

Arduino projesinin kuruluşundan bu yana, birçok yeni geliştirme kurulu ve yazılım kütüphanesi piyasaya sürüldü ve bu da topluluğun sunduğu olanakları genişletti. Bugün, on yıldan fazla bir süre sonra, Arduino yeni fikirleri hayata geçirmek için açık kaynaklı donanım ve yazılım sağlamaya devam ediyor.

Umarım, Arduino Nedir başlıklı konumuz faydalı olmuştur. Bildirimleri açıp son paylaşımlardan haberdar olmayı unutmayın.

Leave a Reply