2022 FIFA Dünya Kupası Katar ve Volkswagen Araç Ortaklığı

Doha şehri, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası için zamanında çalışan tüm elektrikli ve özerk bir toplu taşıma sistemine sahip olmak istiyor ve bunun gerçekleşmesi için Volkswagen ile ortaklık yapıyor.

Abone Ol 

Volkswagen Grubu markalarından dördü sistemin çalışması için işbirliği yapacak. İlk ve en önemlisi, Volkswagen Ticari Araçlar, Doha için kentin Westbay bölgesi boyunca yarı sabit yollarda dört yolcuya hizmet verecek toplam 35 ID Buzz minivan inşa edecek. Aynı zamanda, Scania daha büyük insan gruplarını taşıyacak yüksek teknoloji ürünü 10 otobüs geliştirecek ve üretecektir. VW’nin MOIA ve Autonomous Intelligent Driving (AID) yan kuruluşları, taşıma sistemini işletime almak için kendi kendine sürüş teknolojilerini ve mobilite servis uzmanlığını sağlayacaktır.

QIA Genel Müdürü Mansoor Al Mahmoud, “Emisyonsuz ulaşım teknolojileri, trafik sıkışıklığını azaltıp enerji verimliliğini artırırken kentsel hareketliliğin ilerlemesine yardımcı olacak” dedi.

VW , 2020’de ID Buzz servis araçlarının ve Scania otobüslerinin kapalı testine başlamayı planlıyor , denemelerin 2021’de başlaması planlanıyor. Her şey yolunda giderse, FIFA Dünya Kupası Kasım 2022’nin sonlarında hizmetin hazır hale geleceği bekleniyor.

2022 FIFA Dünya Kupası – Katar ve Volkswagen Araç Ortaklığı

Ayrıca Bakınız.

Leave a Reply