Arduino Projeleri

Abone Ol 

Arduino Projeleri, Arduino, piyasaya çıktığından beri bir devrim olmuştur. Arduino veya Genuino (bazı yerlerde bilindiği gibi), ilk projelerini tasarlayan öğrenciler için çok kazançlı bir seçenek olmuştur. Bu ilgi artışı birçok insanın teknolojiyle uğraşmasına neden oluyor. Tasarımı iyi olacak Arduino projelerinin bir listesini derledik. Etrafta yatan bir Arduino’nuz varsa veya bir tane almayı planlıyorsanız, bunlar kullanışlı olmalıdır. Tek ihtiyacınız olan bir Arduino kartı ve bazı temel elektronik malzemeler.

İşte + 12 Arduino projesi | Arduino projeleri

İçindekiler

1- Arduino Kullanarak Sıcaklık Bazlı Fan Hızı Kontrolü | arduino projeleri

Bu proje ihtiyaca göre elektrikli fanın hızını kontrol eden otomatik bir fan hızı kontrolü ve izlemesidir.

gereksinime göre bir elektrikli fanın hızını kontrol eden bağımsız bir otomatik fan hızı kontrol cihazıdır. Gömülü teknolojinin kullanılması, bu kapalı döngü geri besleme kontrol sistemini verimli ve güvenilir hale getirir. Mikrodenetleyici (MCU) ATMega8 / 168/328 , dinamik ve daha hızlı kontrol sağlar ve LCD , sistemi kullanıcı dostu hale getirir. Algılanan sıcaklık ve fan hızı seviyeleri aynı anda LCD panelde görüntülenir.

Proje çok kompakttır ve sadece birkaç bileşen kullanır. Klimalar, su ısıtıcıları, kar eriticiler, fırınlar, ısı eşanjörleri, karıştırıcılar, fırınlar, inkübatörler, termal banyolar ve veteriner çalışma masaları dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için uygulanabilir. Proje enerji / elektrik tasarrufu sağlayacaktır.

Şekil:1

Sıcaklık fanı hız kontrolü ve izlemesinin devre şeması Şekil 1’de gösterilmiştir. Arduino Uno kartı (Board1), 16 × 2 LCD (LCD1), LM35 (IC1) sıcaklık sensörü ve diğer birkaç bileşen etrafında inşa edilmiştir .

Arduino, tüm fonksiyonları kontrol ettiği için devrenin merkezindedir. LM35, çıkış voltajı Santigrat (Santigrat) sıcaklığına doğrusal orantılı olan hassas bir entegre devredir. -55 ° C ila 150 ° C sıcaklık aralığında çalışacak şekilde derecelendirilmiştir. + 10.0mV / Santigrat doğrusal ölçek faktörü vardır.

Sıcaklık sensörü LM35 sıcaklığı algılar ve bir analogdan dijitale dönüştürücü (ADC) aracılığıyla MCU’ya uygulanan bir elektrik (analog) sinyaline dönüştürür. Analog sinyal ADC tarafından dijital formata dönüştürülür. Fanın sıcaklık ve hızının algılanan değerleri LCD’de görüntülenir. Arduino kullanarak sıcaklık ve izleme Arduino’daki MCU fan hızını kontrol etmek için motor sürücüsünü çalıştırır.

Fan hızı kontrol tekniği

Fan devrini ayarlamak için görev döngüsü değişen, genellikle yaklaşık 30Hz aralığında bir düşük frekanslı darbe genişlik modülasyonu (PWM) sinyali kullanılır. Burada ucuz, tek, küçük geçişli bir transistör kullanılabilir. Geçiş transistörü bir anahtar olarak kullanıldığından etkilidir.

Bununla birlikte, bu yaklaşımın bir dezavantajı, sinyalin darbeli doğası nedeniyle fanı gürültülü yapabilmesidir. PWM dalga formunun keskin kenarları, fanın mekanik yapısının hareket etmesine (kötü tasarlanmış bir hoparlör gibi) kolayca duyulabilir.

Şekil 3: Arduino kullanarak sıcaklık tabanlı fan hızı kontrolü ve izleme devresinin gerçek boyutlu PCB modeli

Sıcaklığa dayalı fan hızı kontrolü ve izleme devresi için tek taraflı bir PCB Şekil 3’te ve bileşen düzeni Şekil 4’te gösterilmektedir. Devreyi PCB’ye monte edin.

4: PCB’nin bileşen yerleşimi

CON2 ve CON3, Board1’i (Arduino UNO board) harici konektörler üzerinden bağlamak için kullanılır. 12V DC ile çalışan fanı çalıştırmak için bir 12V pil kullanılır.

2- ESP8266 Kablosuz Web Sunucusu |arduino projeleri

Bu ESP8266 tabanlı kablosuz web sunucusu projesi bir Arduino etrafında inşa edilmiştir.

Şekil 1 ESP8266 tabanlı kablosuz web sunucusunun yazar prototipi

ESP8266, dahili 32 bit düşük güçlü CPU, ROM ve RAM içerir. Yazılım uygulamalarını bağımsız bir cihaz olarak taşıyabilen veya bir mikrodenetleyici (MCU) ile bağlayabilen eksiksiz ve bağımsız bir Wi-Fi ağ çözümüdür. Modül, COM bağlantı noktası üzerinden herhangi bir MCU ile kullanılacak yerleşik AT Komut ürün bilgisine sahiptir. ESP8266’nın göze çarpan özellikleri şunlardır:

  • 802.11 b / g / n protokolü
  • Doğrudan (P2P), yumuşak AP
  • Tümleşik TCP / IP protokol yığını
  • Entegre PLL, regülatörler ve güç yönetimi birimleri
  • 802.11b modunda + 19.5dBm çıkış gücü
  • Anten çeşitliliğini destekler
  • Tümleşik düşük güçlü 32 bit MCU
  • SDIO 2.0, SPI, UART
  • Kablosuz SoC
  • GPIO, I2C, ADC, SPI, PWM vardır
  • Maksimum frekans 80MHz’dir
  • 64k baytlık talimat RAM
  • 96 bin bayt veri RAM
  • 64k bayt önyükleme RAM’i
  • RISC mimarisi

Ana kartın devre şemaları sırasıyla Şekil 3 ve 4’te gösterilmektedir. ESP8266’yı bağımsız bir cihaz olarak kullandık. Wi-Fi modülü için besleme gerilimi 3,3 volttur. Ana kartın devre şemaları sırasıyla Şekil 3 ve 4’te gösterilmektedir.

CON2, modülü bir PC’ye bağlamak için COM port arabirimi için kullanılır ve modül bir USB-seri dönüştürücü kullanılarak programlanır. PC’de fiziksel COM bağlantı noktası varsa, USB’den seriye dönüştürücü gerekli değildir.

ESP8266 modülünde 16 pim vardır. Pim 1 (RESET) R5 direnci ile 3.3V’a bağlanır ve manuel sıfırlama için S2 basma düğmesi sağlanır. Programlama modu pimi 12 (GPIO0) R3 ile 3.3V’a bağlanır ve S1, modülü programlama moduna getirmek için kullanılır. Pin 3 (CH_PD) 3.3V ila R8 arasında bağlanır.

ESP8266 ayrıca genel amaçlı bir 10 bit çözünürlüklü ADC’yi (pin 2) entegre eder. Genellikle sensör veya bataryadan gelen voltajı ölçmek için kullanılır. Yonga iletirken kullanılamaz, aksi takdirde voltaj yanlış olabilir.

Şekil 3: Düşük maliyetli ESP8266 tabanlı kablosuz Web sunucusunun ana kartının devre şeması
Şekil 4

Tüm dijital giriş / çıkış (G / Ç) pimleri, ped ile toprak arasına bağlı bir geri çekme devresi ile aşırı voltajdan korunur. Geri çekme voltajı tipik olarak 6V ve tutma voltajı 5.8V’dir. Bu, aşırı voltaj ve ESD’den koruma sağlar. Çıkış cihazları ayrıca diyotlarla ters voltajdan da korunur. LED1, pim 11’e (GPIO2) bağlıdır. Pin 6 (GPIO12) R4 ile 3.3V’a bağlanır ve hata ayıklama amacıyla bir basma düğmesi (S3) ile sağlanır.

Her Wi-Fi modülü tedarikçisi, çıkış pimi düzenlemesi için farklı bir model izler. Böylece standart bir PCB modeli izlenemez. EFY okuyucuları kendi PCB’lerini tasarlayabilirler. Bu makalenin yazarları Sunrom Technologies’den ESP8266 modülü (Sunrom model no. 4255) satın aldı ve PCB gereksinimlerini karşılamak için tasarlandı.

Şekil 5: Arduino IDE’nin Tercihler penceresi

LM35 sıcaklık sensörü kullanılarak oda sıcaklığını ve Web tarayıcısı kullanarak bir LED kontrolünü (açık / kapalı) ölçmek için bir uygulama uygulanmıştır. LM35, hassasiyeti 10 mili-volt / 1 ° C olan kalibre edilmiş bir sıcaklık sensörüdür, ancak özelleştirilmiş projeler de inşa edilebilir.

Şekil 6: Web sayfası penceresi

ESP8266 ev otomasyonu, ağ ağları, endüstriyel kablosuz kontrol, IP kameralar, sensör ağları, akıllı elektrik fişleri, bebek monitörleri, giyilebilir elektronik, güvenlik kimlik etiketleri, konum sistemi işaretçileri ve konum farkında cihazlarda kullanılabilir.

3- Gerçek Tablalı Dijital IC Test Cihazı – arduino projeleri

Bu Arduino tabanlı bir dijital IC test cihazını temsil ediyor. Burada, farklı IC’leri kontrol etmek için farklı işlevlere sahip bir program geliştiriyoruz. Her bir pime tüm olası girişlerle erişerek, birkaç IC için prototipi sistematik olarak analiz eder ve test ederiz. Ayrıca, bir görüntüleme kanalı üzerinden farklı IC’lerle ilişkili doğruluk tablolarını araştırıyoruz.

Farklı IC’ler farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle, farklı donanım yapılandırmaları uygulamak ve farklı IC’leri kontrol etmek için tüm olası girişleri beslemek zorunlu hale gelir. Farklı IC türlerinin işlevselliğini kontrol etmek için bazı kolay ve kullanışlı tekniklere ihtiyacımız var. Bu makale, son derece yetenekli, son derece güvenilir ve uygun maliyetli bir arduino tabanlı dijital IC test cihazını temsil etmektedir. Burada, farklı IC’leri kontrol etmek için farklı işlevlere sahip bir program geliştiriyoruz. Her bir pime tüm olası girişlerle erişerek, birkaç IC için prototipi sistematik olarak analiz eder ve test ederiz.

Yazarın prototipi Şekil 1’de ve IC test cihazının blok diyagramı Şekil 2’de gösterilmiştir.

1: Yazarın arduino tabanlı dijital IC test cihazının prototipi
Şekil 2: Arduino tabanlı dijital IC test cihazı

Arduino tabanlı dijital IC test devresi

Dijital IC test cihazının devre şeması Şekil 3’te gösterilmiştir. ATmega2560 mikrodenetleyici (MCU), CON1’e bağlı Nokia 5110 LCD, 5 × 3 matris tuş takımı (S1 – S15) temel alınarak Arduino Mega ADK kartı (BOARD1) etrafında inşa edilmiştir. , ZIF soketi (ZIF1), 12V / 1 amper adaptörü ve diğer birkaç bileşen.

Arduino Mega’daki ATmega2560, harici bir donanım programcısı kullanmadan MCU’ya yeni kodların yüklenmesini sağlayan bir önyükleyici ile donatılmıştır.

Bu prototipte kullanılan LCD ekran 48 × 84 pikseldir. 3.3V’luk orta güç gereksinimine sahip düşük güçlü bir CMOS LCD denetleyici (PCD8544) kullanır. Bu, uygun dirençlerle MCU güç gereksinimlerine göre ayarlanabilir. LCD’yi kontrol etmek için, bazı temel işlevlere sahip lcd adlı basit bir kütüphane tasarlanmıştır.

Tuş takımı matris prensibini kullanmanın amacı, tuşları kontrol etmek için gereken sayıda giriş / çıkış (I / O) pinini azaltmaktır. Giriş alırken, aynı anda yalnızca bir sütun okunur. Okunacak sütun mantıksal 0V’ye bağlanır.

parça listesi

Şimdi, satırların durumunu kontrol ederken, o sütundan hangi tuşa basıldığını tespit etmek mümkündür. Bir sütunu okuduktan sonra, MCU yeni sütunu mantıksal 0V’ye bağlayarak hemen sonraki sütuna gider. Mantıksal 0V’ye yalnızca o sütunun (kontrol altında) bağlanması çok önemlidir. Aksi takdirde, doğru girişi tespit etmek mümkün olmayacaktır. Bu şekilde, matris taramasının bir tam döngüsünü elde etmek için tüm sütunlar tek tek okunur.

16MHz saat hızı ile ATmega2560, tüm matrisi saniyede binlerce kez tarayabilir. Aynı anda birden fazla tuşa basılması nedeniyle beklenmedik sonuçları ortadan kaldırmak için tüm anahtarlara diyotların eklendiğini unutmayın. Tuş takımını kontrol etmek için, tuş takımı adlı başka bir kütüphane kullanıcının MCU’ya farklı girişler beslemesini sağlar.

Devrede, her bir G / Ç pimi (ZIF soketi ile ilişkili) 1-mega-ohm aşağı çekme direncine bağlanır. Bu dirençler (R1 ila R20), herhangi bir duruma bağlı olmadığında (yüksek / düşük) giriş pinlerinin yüzer durumunu önler. Bu IC test cihazının mükemmel çalışması için tasarlanan kodun Arduino pinlerine tüm bağlantıların tam olarak devre şemasındaki gibi yapılması önerilir. Devre şemasındaki herhangi bir şey değiştirilirse, bunun kodu değiştirilmelidir.

4- Arduino İle Ses Ölçer | arduino projeleri

Burada bir sıvı kristal ekran (LCD) kullanan Arduino tabanlı bir ses ölçer sunulmaktadır. Bir  VU ölçer  veya standart ses göstergesi (SVI), ses ekipmanında sinyal seviyesinin bir gösterimini gösteren bir cihazdır. Bu projede, Arduino UNO kartına giriş olarak sağlanan sol kanal ve sağ kanal ses sinyallerinin yoğunluğu 16 × 2 LCD’de çubuklar olarak görüntülenir. Bu devrede, ses sinyali seviyelerinin ölçümü için Arduino UNO kartının analog giriş pimleri kullanılır.

Ses sinyali girişleri, Arduino UNO kartının A2 ve A4 analog giriş pimlerinde sağlanır. Bunlar bir mikrofondan bir amplifikatörden gelen ses biçiminde veya bir müzik çalardan doğrudan çıkış olarak olabilir.

Arduino ses ölçer devresi

1: Arduino tabanlı ses ölçer devresi

A2 ve A4 pinlerindeki ses sinyalleri, Arduino UNO kartındaki ATmega328 mikrodenetleyici (MCU) tarafından işlenir ve sinyaller karşılaştırıldıktan sonra hesaplamalar yapılır.

Son olarak, ses yoğunluğu çubuklarını görüntülemek için ATmega328 tarafından 16 × 2 LCD’ye karşılık gelen değerler sağlanır.

Arduino tabanlı ses ölçer, Şekil 1’de gösterildiği gibi, Arduino UNO kartı, 16 × 2 LCD ve 10 kilo-ohm potansiyometre (veya potmetre) etrafında inşa edilmiştir.

Arduino UNO kartı

Arduino UNO, esnek, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayanan açık kaynaklı bir elektronik prototipleme platformudur. Arduino UNO kartı ATmega328 MCU’yu temel alıyor. Altı adet darbe genişlik modülasyonlu (PWM) çıkış, altı analog giriş, 16MHz seramik rezonatör, USB bağlantısı, güç girişi, sıfırlama düğmesi ve bir ICSP başlığı olarak kullanılabilen 14 dijital giriş / çıkış (G / Ç) pimine sahiptir. MCU’yu desteklemek için gereken her şeyi içerir; USB kablosu kullanarak bir bilgisayara bağlamanız veya başlamak için AC-DC adaptörü veya pille çalıştırmanız yeterlidir.

Arduino UNO kartının 11 ve 12 numaralı pinleri LCD’nin EN ve RS pinlerine, 2 ila 5 numaralı pinler ise 16 × 2 LCD’nin D7, D6, D5 ve D4 veri pinlerine bağlanır.

LCD 16 × 2

LCD JHD162A, burada uygulanan giriş sinyali seviyesine karşılık gelen çubukları görüntülemek için kullanılan 4 bit arayüzlü bir ekran modülüdür. Bu devrede LCD modülün sadece dört veri pimi kullanılıyor. LCD ekran görüntüsünün kontrastını kontrol etmek için 10 kilo-ohm’luk bir potmetre kullanılır.

Şekil 2: Arduino tabanlı ses ölçerin yazar prototipi: LCD’de görüntülenen sol ve sağ çubuklar

Analog ses sinyalleri (sol kanal ve sağ kanal) Arduino UNO kartının A4 ve A2 analog giriş pimlerinde sağlanır. Sinyaller, Arduino UNO kartında ATmega328 MCU tarafından işlenir ve bazı karşılaştırmalar yapıldıktan sonra, ilgili sinyal seviyesi çubuklarını görüntülemek için veriler LCD ekrana gönderilir.

Çubukların yüksekliği, Şekil 2’de gösterildiği gibi Arduino UNO kartının A2 ve A4 pimlerindeki ses giriş sinyalinin voltajına göre değişecektir. Sol kanal için LCD’de L görüntülenir ve benzer şekilde sağ kanal için R görüntülenir . Arduino UNO kartının A2 ve A4 pimlerinin bağlantıları, devreye uygun kanal ses girişi sağlanabilmesi için dikkatle yapılmalıdır.

LCD ekranda çubukları görüntülemek için, programlama bölümünde açıklanan 16 × 2 LCD için özel karakterler oluşturulur. Potmeter, ekranın kontrastını kontrol etmek için kullanılır ve bu nedenle gereksinime göre değiştirilebilir.

  • void setup () işlevi, Arduino UNO kartındaki ATmega328 MCU pinlerini yapılandırmak için kullanılır.
    Serial.begin (9600) işlevi, Arduino kartıyla 9600 baud hızında seri iletişim kurmak için kullanılır.
  • lcd.begin (16, 2) işlevi LCD’nin boyutunu belirtmek için kullanılır.
  • lcd.createChar (1, p3) işlevi, programda yalnızca numaraya göre daha fazla çağrı yapmak için özel karakterleri tanımlamak için kullanılır.
  • lcd.print (“VU METER”) işlevi, VU ölçeri hoş geldiniz mesajı olarak görüntülemek için kullanılır.
  • void loop () işlevi, görevi sonsuz süre gerçekleştirmek için kullanılır.
  • analogRead (inputPin) işlevi, analog giriş değerini okumak için kullanılır.

Ses giriş sinyallerine göre çubuk yüksekliklerinin görüntülenmesine yönelik değerleri elde etmek için basit hesaplamalar yapılır.

5- Arduino Tabanlı RF Kontrollü Robot – Arduino projeleri

Burada uzaktan sürülebilen basit Arduino tabanlı RF kontrollü bir robot sunuyoruz. Bu robot küçük bir bütçeyle çok hızlı bir şekilde inşa edilebilir. RF uzaktan kumanda, çok yönlü olmanın yanı sıra iyi bir kontrol aralığı (uygun antenle 100 metreye kadar) avantajı sağlar.

Arduino tabanlı RF kontrollü robot devresi

Robotun blok şeması Şekil 1’de gösterilmiştir. İki ana bölümden oluşur: (a) verici ve (b) alıcı ve motor sürücüsü. Verici devresi (Şekil 2) IC HT12E (IC1), 433MHz RF verici modülü (TX1) ve birkaç ayrı bileşen etrafında inşa edilmiştir. Alıcı ve motor sürücü devresi (Şekil 3) Arduino UNO kartı (BOARD1), dekoder IC HT12D (IC2), 433MHz RF alıcı modülü (RX1), motor sürücüsü IC L293D (IC3), regülatör IC 7805 (IC4) etrafında inşa edilmiştir ve birkaç ayrı bileşen.

1: Arduino tabanlı RF kontrollü robotun blok şeması
2: Verici bölümünün devresi

Uzaktan kumanda

Robotu uzaktan kontrol etmek için, 433MHz verici-alıcı çifti ile birlikte Holteks’in kodlayıcı-kod çözücü çifti (HT12E ve HT12D) kullanılır.

HT12E ve HT12D, çalışma voltajı 2.4V ila 12V arasında değişen CMOS IC’lerdir. Enkoder HT12E sekiz adrese ve dört adres / veri hattına sahiptir. Bu oniki satırdaki (adres ve adres / veri hatları) veri kümesi, iletim etkinleştirme pimi TE alçaltıldığında seri olarak iletilir. Veri çıkışı DOUT pininde seri olarak görünür.

3: Alıcı ve motor sürücüsünün devresi

Veriler arka arkaya dört kez iletilir. ‘1’ ve ‘0’ için farklı uzunluktaki pozitif palslardan oluşur, ‘0’ için pals genişliği ‘1’ için pals genişliğinin iki katıdır. Bu palsların frekansı, OSC1 ve OSC2 pimleri arasındaki direnç değerine bağlı olarak 1.5 ila 7 kHz arasında olabilir.

Kod çözücü HT12D’nin dahili salınım frekansı, kodlayıcı HT12E’nin salınım frekansının 50 katıdır. HT12D, DIN pinindeki HT12E’den seri olarak veri alır. Alınan verilerin adres kısmı art arda dört kez A0 – A7 pinlerindeki seviyelerle eşleşirse, geçerli iletim (VT) pimi yüksek alınır. HT12E’nin AD8 ila AD11 pinleri üzerindeki veriler, HT12D’nin D8 ila D11 pinlerinde görünür. Böylece cihaz, 8 bit adresleme (256 olası kanal) ile 4 bit veri (16 olası kod) alıcısı olarak işlev görür.

Verici devresi

S1, S2, S3 ve S4 anahtarları, sırasıyla ileri (FWD), geri (REV), sol (SOL) ve sağ (SAĞ) hareketler için HT12E enkoderinin AD8 ila AD11’ine bağlanmıştır. Direnç R1, verici frekansını ayarlamak için osilatör pimleri 15 ve 16 arasına bağlanır.

6- Ev Otomasyon Sistemi |arduino projeleri

Burada, elektrikli cihazları tıklama veya ses komutlarıyla kontrol etmek için kullanabileceğiniz basit bir Android uygulaması kullanan bir ev otomasyon sistemi sunulmaktadır. Komutlar Bluetooth üzerinden Arduino Uno’ya gönderilir. Bu nedenle, bir film izlerken veya iş yaparken cihazı açmanıza veya kapatmanıza gerek yoktur.

Ev otomasyonu: devre ve çalışma

Ev otomasyon devresi bir Arduino Uno kartı, Bluetooth modülü HC-05 ve 3 kanallı bir röle kartı etrafında inşa edilmiştir. Kanal sayısı, kontrol etmek istediğiniz cihaz sayısına bağlıdır. Arduino Uno, bir 12V DC adaptörü / güç kaynağı ile çalışır. Röle modülü ve Bluetooth modülü, Arduino Uno’nun anakart güç kaynağı kullanılarak çalıştırılabilir. Yazarın prototipi Şekil 1’de gösterilmiştir. Her cihaz için bağlantı detayları Şekil 2’de gösterilmiştir.

1:
2: Cihazlar için bağlantılar

Bluetooth modülü

Bu projede kullanılan Bluetooth modülü, ana ve bağımlı mod seri iletişimini (9600-115200 bps) SPP ve UART arayüzünü destekleyen HC-05’dir (Şekil 4). Bu özellikleri kullanarak cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi Bluetooth özellikli diğer cihazlarla iletişim kurabilir. Modül 3.3V – 5V güç kaynağında çalışır.

3: Android akıllı telefonda kontrol paneli
3: Android akıllı telefonda kontrol paneli

Röle modülü

Bir röle, Arduino’nun idare edebileceğinden çok daha yüksek voltaj ve / veya akım kullanarak bir devreyi açmanıza veya kapatmanıza izin verir. Röle, Arduino tarafındaki düşük voltaj devresi ile yükü kontrol eden yüksek voltaj tarafı arasında tam izolasyon sağlar. Arduino’dan 5V kullanılarak etkinleştirilir, bu da fanlar, ışıklar ve klimalar gibi elektrikli cihazları kontrol eder. 8 kanallı bir röle modülü Şekil 5’te gösterilmiştir.

Bu ev otomasyon projesi devresinde, Arduino’nun Pim 10 ve 11’i, Şekil 6’da gösterildiği gibi, Bluetooth modülünün T XD ve R XD pimlerine bağlanır .

Bluetooth modülünün pinleri Gnd ve Vcc, Arduino kartının sırasıyla Gnd ve + 3.3V’una bağlanır. Pim 2, 3 ve 4, röle kartının üç rölesine (RL1, RL2 ve RL3) bağlanır. Röle kartının pimleri Vin ve Gnd, Arduino kartının sırasıyla Vin ve Gnd pimlerine bağlanır.

Not. Vin genellikle giriş gücü vermek için kullanılır, ancak Arduino’ya bir adaptör kullanarak 12V sağladığımızdan, 12V röle modülüne güç vermek için Arduino’daki Vin pinini kullanabiliriz.

4: Bluetooth modülü
5: 8 kanallı bir röle modülü

6: Röle modülü bağlantısı

7- PC tabanlı osiloskop | arduino projeleri

Burada, PC’nizi ve Arduino kartını sinyal toplama donanımı olarak kullanarak kendi osiloskopunuzu çok düşük bir maliyetle nasıl yapabileceğinizi açıklıyoruz. Bu osiloskopu 5kHz’e kadar frekans sinyallerini yakalamak için kullanabilirsiniz. Osiloskopun kalbi olan Arduino kartı, dahili analogdan dijitale dönüştürücüsünden (ADC) değerleri okur ve bunları USB portu aracılığıyla PC’ye iter.

8- MATLAB kullanan Arduino tabanlı dijital IC test cihazı | arduino projeleri

Dijital elektronik sistemlerin test edilmesi genellikle test altındaki cihazın (DUT) girişlerine bir dizi test uyaranının uygulanmasını ve bir yanıt analizörü kullanarak sistemin yanıtlarının analiz edilmesini içerir. DUT, tüm giriş uyaranları için doğru çıkış yanıtları (altın yanıt olarak da adlandırılır) üretirse, DUT hatasız olarak kabul edilir. Altın cevabı karşılayamayan DUT’lar hatalı veya kusurlu olarak kabul edilir. Bu proje, bir MATLAB grafik kullanıcı arayüzü (GUI) açılır menü tabanlı yaklaşım kullanarak 74xx serisi dijital IC’leri test etmek için bir dijital IC test cihazını açıklamaktadır.

9- Nem ve sıcaklık izleme | arduino projeleri

Arduino mikrodenetleyicisini (MCU) kullanan IoT, sahada yeni olanlar için kolay ve eğlenceli. Burada Arduino kullanarak bir nem ve sıcaklık izleme sunulmaktadır. Bu makalede, DHT-11 Nem ve Sıcaklık sensöründen gelen nem ve sıcaklık bilgileri ThingSpeak platformunda Arduino MCU ve ESP8266 Wi-Fi modülü kullanılarak grafiksel olarak analiz edilmektedir.

10- Wi-Fi kontrollü robot | arduino projeleri

Bu Wi-Fi kontrollü robot, UNO için ARMA IoT kalkanı ve kullanıcı arabirimi sağlayan Blynk Uygulaması kullanılarak her yerden kontrol edilebilir. Bu proje, ARMA IoT kalkanı kullanılarak WiFi’ye bağlı ve hem iOS hem de Android için mevcut olan Blynk uygulaması kullanılarak kontrol edilen bir Arduino Uno kullanıyor. Şasi, yüksek kalınlıktaki preslenmiş sacdan yapılmış basit bir şasidir.

11- Parmak izi sensörü | arduino projeleri

Tüm bu elektronik eşyalara sahip olduğunuzda, atölyenize hemen hemen hiç kimsenin girmesine izin veremezsiniz. Bu Parmak İzi kapı kilidi, istenmeyen insanları atölyenizden uzak tutmanıza yardımcı olur. Bazı mühendislerin atölyeye erişmesini istersiniz, kimlik bilgilerini veritabanına ekleyebilirsiniz ve onun da erişimi olacaktır.

12- Otomatik bitki sulama sistemi | arduino projeleri

Hepiniz seranızla kurulduktan sonra, bitkilerinizi sulamak için bir alarm sistemi nasıl duyulur? Bir sonraki proje de seranıza bir katkı olabilir. Kendi otomatik mutfak bahçenize sahip olmak için her iki Arduino projesini birlikte kullanabilirsiniz. Bu proje, sadece birkaç saat içinde inşa edebileceğiniz basit ve heyecan verici bir bitki sulama sistemidir. Nem sensörünün verimli kullanımı ve indirilebilir bileşen yerleşimi ve kaynak kodu ile bu, terasta veya balkonda veya ön çimde saksı bitkileri için mükemmel bir uyum sağlayabilir. Her yerde çalışır.

Ayrıca Bakınız.

Leave a Reply